Elektrische scooters in de stad: wat zijn de voordelen van dit vervoermiddel?

Scooterparkeren en de rol ervan in stedelijke micromobiliteit
14 september 2023 in
Elektrische scooters in de stad: wat zijn de voordelen van dit vervoermiddel?
Sebastien Peeters

Als antwoord op de verkeersopstoppingen in de stad zijn we nu op zoek naar transportoplossingen die praktisch, milieuvriendelijk en betaalbaar zijn. De elektrische scooter is een populaire en aantrekkelijke oplossing om aan deze behoeften te voldoen.

In dit artikel onderzoeken we de voordelen van elektrische scooters in de stad en waarom ze een praktische, milieuvriendelijke en kosteneffectieve oplossing zijn voor verplaatsingen in de stad.

1. Hoe draagt de elektrische scooter bij aan een groenere manier van leven en aan het verminderen van verkeersopstoppingen in de stad?

De elektrische scooter is een oplossing die bijdraagt aan een groenere levensstijl. Elektrische scooters worden aangedreven door een oplaadbare batterij en stoten daarom geen broeikasgassen uit. Het draagt dus niet bij aan de luchtvervuiling in onze steden. De scooter is daarom een goed alternatief voor de auto voor je verplaatsingen in de stad. Voor korte ritten helpen scooters de files in steden te verlichten. Je bespaart tijd op weg naar je werk door files te vermijden.

2. Kunnen elektrische scooters bijdragen aan gezondheid en welzijn?

Het antwoord is ja! Een elektrische step is een manier om lichte tot matige lichamelijke inspanning te leveren, dus het is goed voor je gezondheid en welzijn. Je kunt zorgen voor je cardiovasculaire gezondheid, je spierspanning en je algemene welzijn. Je blijft actief terwijl je onderweg bent.

Door voor de scooter te kiezen in plaats van de auto, kun je een frisse neus halen en je hoofd leegmaken, wat niet alleen je welzijn maar bijvoorbeeld ook je productiviteit op weg naar je werk ten goede komt.


​ ​3. Bespaar je geld door een scooter te kiezen in plaats van een ander vervoermiddel?


Een elektrische scooter is goedkoper dan een auto en is een geweldige manier om geld te besparen in de stad. Een scooter kost tussen de €250 en €1.300, afhankelijk van wat je zoekt. Je bespaart ook op brandstofkosten, omdat de scooter 100% elektrisch is. Je bespaart ook op verzekerings- en onderhoudskosten in vergelijking met een auto of scooter.


​ ​4. Is het gemakkelijk om een elektrische scooter in de stad te parkeren?


Rondrijden op een elektrische scooter betekent het gemak van gemakkelijk kunnen parkeren. Je kunt je step overal mee naartoe nemen en dankzij de mogelijkheid om hem op te vouwen kun je hem in je huis of flat laten staan. Tegenwoordig kun je je scooter ook veilig parkeren in de stad of op je werk, terwijl je hem oplaadt voor je terugreis.


Dat is wat eDock biedt met zijn connected docking stations voor elektrische fietsen en scooters, die via een applicatie kunnen worden gebruikt. Het is eenvoudig te gebruiken, zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen op je elektrische scooter of fiets.


5. De elektrische scooter is ook praktisch en perfect voor die laatste paar reiskilometers.

Elektrische scooters zijn ook praktisch omdat ze minder ruimte innemen dan een fiets en gemakkelijker te parkeren zijn dan een auto of zelfs een fiets. Je kunt hem overal mee naartoe nemen en opladen via elk stopcontact thuis of elders.

De elektrische scooter is ook ideaal voor het overbruggen van de "last mile" tussen je trein- of busstation en je eindbestemming. Je kunt je step gemakkelijk meenemen in het openbaar vervoer. Het is dus een perfecte oplossing voor korte reizen of als aanvulling op andere vormen van vervoer.

De elektrische scooter is ook een interessante zakelijke oplossing als je regelmatig door de stad reist om klanten te bezoeken. Of je nu een bezorger of een makelaar bent, een elektrische scooter kan je tijd besparen door files en parkeerproblemen te vermijden.

Dus ga je gang en kies voor een elektrische scooter voor je ritten door de stad 😉